ページの先頭です。 メニューを飛ばして本文へ

本文

Be Careful of Food Poisoning / 食中毒

ページID:0000723 更新日:2022年6月30日更新 印刷ページ表示

《食中毒》〈ばい菌が ついた食べものや 飲みもので、体の 具合が 悪くなること〉に なりやすいと お知らせが ありました。

熱が 出たり、おなかが 痛くなったり します。
気をつけてください。

食中毒に ならないために すること

  1. 手を しっかり 洗います。
  2. 肉を 切った包丁や まな板を しっかり 洗います。あつい湯や 漂白剤で 消毒します。
  3. 肉や 魚、買ってきたおかずは、早く 冷蔵庫に 入れます。
  4. 食べものは、中まで しっかり 焼いたり、煮たりします。

《新しい コロナウイルス》で 食べものを 持って帰ったり、家に 持ってきてもらっている人が ふえています。
できるだけ 早く 食べてください。

【厚生労働省 /  Ministry of Health, Labour and Welfare

 

問い合わせ
健康推進課
電話 04-7093-7111

As the summer gets warmer and more humid, there are higher chances of bacteria growing on food.

Eating this food can cause food poisoning if you are not careful.

Food poisoning can cause you to have a fever or stomachaches, among other symptoms, so please be careful.

Ways to Prevent Food Poisoning

  1. Wash your hands well. (especially before cooking)
  2. Thoroughly clean knives, cutting boards, and cooking utensils with hot water and bleach.
  3. When buying meat and fish, store it in the refrigerator as soon as possible.
  4. Cook your food very thoroughly. 

Due to COVID-19 the number of people who get take out has increased. If you order take out, please eat it as soon as possible to reduce your risk of getting food poisoning from your food being left out. 

【厚生労働省 /  Ministry of Health, Labour and Welfare

 

Questions
Health Promotion Division
Tel 04-7093-7111

Adobe Reader<外部リンク>
PDF形式のファイルをご覧いただく場合には、Adobe社が提供するAdobe Readerが必要です。
Adobe Readerをお持ちでない方は、バナーのリンク先からダウンロードしてください。(無料)